Beste leerkracht: wat leer jij op school?

Beste leerkracht: wat leer jij op school?

Laatst zei een leerkracht: “ik heb geleerd om te kijken, écht te kijken. Ik kijk nu niet meer de schriften na, maar kijk naar wat de kinderen doen in de les. In mijn hoofd ontstaat er dan alweer een plan voor een volgende activiteit.”

Beste leerkracht: wat leer jij op school?

Met deze vraag wil ik je uitdagen om eens na te denken over hoe jij je als leerkracht ontwikkelt. Waar ligt jouw nieuwsgierigheid? Waar wil jij beter in worden?

Wij ontmoeten elkaar daar waar jij wilt leren en een moment van rust en vrijheid nodig hebt om te kunnen kijken. Ik neem je klas over en jij kunt zien waar de behoefte van je leerlingen ligt. Voeg daar je eigen talenten aan toe en het brengt veel enthousiasme in je klas.

In een coachingstraject dat ik onlangs afrondde, durfden de leerkrachten hun krachten te benoemen en kwamen tot de ontdekking dat zij veel meer te brengen hebben dan alleen kinderen leren lezen en rekenen. Zij durven nu de ‘opdracht’ van schoolleiding en inspectie los te laten en geven leerlingen ruimte om nog veel meer te leren! Hoe mooi!

Wil jij dat ook? Coaching in de klas

Ansichtkaarten-wat leer jij op school?